Links

Abdij van Berne 
Welkom bij de Norbertijnen van de Abdij van Heeswijk-Dinther. Regelmatig worden er in de abdij lezingen, bezinningen, concerten en bijzondere bijeenkomsten georganiseerd rond een cultureel of algemeen maatschappelijk thema.

Ariosto Ensemble 
Het Ariosto Ensemble is een projectensemble, dat zich in wisselende samenstelling presenteert in professionele bezetting dan wel met hoogwaardige amateurs. Afhankelijk van het programma, worden zangers en instrumentalisten geselecteerd.

Art fact 
Art-fact stelt zich ten doel binnen de gemeente Tilburg een klimaat te scheppen waarbinnen de amateurkunst goed kan gedijen. Om dit te realiseren stimuleert Art-fact initiatieven op het terrein van de amateurkunst met speciale aandacht voor vernieuwende activiteiten.

Brabants Volkoren 
Stichting Babel organiseert concerten met als doel kunstzinnige samenwerkingsprojecten te realiseren.
In het project Brabants Volkoren werken vijf Brabantse koren samen met als doel:
– uitwisseling van podia
– samenwerking met andere kunstzinnige disciplines
– artistieke kruisbestuiving
– groter publieksbereik
– profilering van Noord-Brabant
De concertserie wordt namens de koren georganiseerd door de Stichting Babel  in samenwerking met de uitvoerende lokale organisaties. Incidenteel worden gastkoren uitgenodigd. Babel werkt onder andere samen met de Stichting Lambertuskerk Raamsdonk, Koorlink VZW uit Vlaanderen en Collegium Musicum uit Eindhoven.

Cantiqua Gemengd Koor 
Het Gemengd Koor Cantiqua uit Tilburg staat in de regio Midden Brabant bekend om de hoge kwaliteit van zijn uitvoeringen tijdens missen en concerten. De vaste ‘thuisbasis’ van het koor is de Petrus Donderskerk van de parochiegemeenschap De Vlaspit aan de Enschotsestraat te Tilburg.

Collegium Vocale Eindhoven 
Het Collegium Vocale Eindhoven is een semi-professioneel kamerkoor uit Eindhoven dat 25 jaar bestaat. Het koor bestaat uit zo’n 24 enthousiaste leden en brengt, onder leiding van dirigent Ruud Huijbregts, klassieke muziek uit verschillende stijlperioden ten gehore.

DekoVerdivas jouw drukker 
Voor een drukkerij met echte aansluiting op je bedrijfsprocessen moet je bij DekoVerdivas uit Tilburg zijn. Maar DekoVerdivas kijkt verder dan drukwerk en faciliteert jouw communicatie. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe DekoVerdivas ook ‘jouw drukker’ kan zijn!

Dordts Kamer Orkest 
Het Dordts Kamer Orkest (DKO) verzorgt op jaarbasis tussen de 10 en 20 concerten. Kenmerkend is de professionele, persoonlijke en enthousiaste aanpak.Het orkest bestaat uit een vaste kern van enthousiaste musici en heeft een jarenlange ervaring met koorbegeleiding.

Eindhovens Kamerkoor 
Met vijftig ervaringsjaren kan van het Eindhovens Kamerkoor gezegd worden, dat het nog steeds van grote waarde is voor het koorleven in Eindhoven en omgeving. Koor en dirigent leggen zich toe op het uitvoeren van (klassiek) repertoire, dat past bij de bezetting en samenstelling van het koor.

Ensemble Severijn 
Het ensemble Severijn wordt opgericht in 1998 door Judith en Tineke Steenbrink. Reeds op jonge leeftijd ontdekken zij het plezier van het spelen op diverse instrumenten. Kamermuziek uit de 17e en 18e eeuw wordt hun grootste passie.

Euregio Jeugdorkest 
Ruim 70 getalenteerde jongeren tussen 14 en 24 jaar, afkomstig uit het zuidelijk deel van Nederland, het noordelijk deel van België en het Roergebied vormen samen het Euregio Jeugd Orkest. Het EJO is opgericht in 1985 en vanaf die tijd musiceert het EJO op topniveau.

Factorium Podiumkunsten 
Factorium (voorheen de Tilburgse Dans- en Muziekschool) is een instelling voor kunsteducatie met als werkgebied de gemeenten Tilburg, Oisterwijk en Goirle. Factorium biedt een groot scala aan lessen, cursussen en workshops op het gebied van de podiumkunsten.

Federatie Tilburgse Zangverenigingen 
De FTZ is een vereniging, die de belangen van de Tilburgse koren al verschillende decennia behartigt. We zijn voor hen de schakel naar de Stichting Amateurkunst, die voor de gemeente de stimulering van de amateurkunst verzorgt.

Florilegium Musicum 
Barokorkest Florilegium Musicum (muzikale bloemlezing) werd in 1978 opgericht toen de vraag naar een “authentieke” uitvoeringspraktijk met een transparanter klankbeeld steeds groter werd. In de loop der jaren heeft het ensemble zich ontwikkeld tot een internationaal beroepsorkest.

Fontys Conservatorium 
Het Fontys Conservatorium leidt mensen op voor het beroep musicus. Wie voldoende talent heeft, kan na HAVO of VWO starten met een intensieve opleiding tot instrumentalist, docent muziek, zanger of dirigent, onder leiding van hoog gekwalificeerde musici.

Frank Hermans 
Zijn voornaamste activiteiten zijn het geven van zanglessen en het optreden als (koor)zanger. Hij heeft ruime ervaring in het lesgeven aan jong en oud, zowel klassiek als in de lichte muziek, waarbij hij zijn leerlingen op de piano tot een goed niveau kan begeleiden.

Hadewijch Voorn 
Op haar repertoire staan missen van Rossini (Petite Messe Solennelle) en Mozart, oratoria van Vivaldi (Gloria), Bach (verschillende cantates), Herzogenberg (Die Passion), Telemann (Der Tod Jesu), Saint-Saëns (Oratorio de Noël) en Pergolesi (Stabat Mater).

Harjo Pasveer 
Door grote ervaring op gebied van vocale en artistieke ontwikkeling is zijn expertise breed inzetbaar voor zangers, bedrijfsleven, onderwijs en sprekers. De workshops van Harjo worden enthousiast geboekt, tot over de landsgrenzen.

Hasselts Gemengd Kapelle Koor 
Het Hasselts Gemengd Kapelle Koor (HGKK) is een gemengd koor van ongeveer 50 leden.
Haar naam dankt het koor aan de plaats van oprichting: vlak bij de Hasseltse kapel in Tilburg.
Nog steeds repeteren ze in de Postelse Hoeve, naast het kapelletje.

Kessels Saxofoon Kwartet 
Factorium Podiumkunsten heeft een uniek saxofoon kwartet, samengesteld uit docenten van Factorium. Het kwartet speelt o.a. op authentieke hooggestemde Kessels saxofoons.
Deze saxofoons zijn vervaardigd bij de Tilburgse muziekinstrumentenfabriek Kessels.

Klaas Stok 
Klaas Stok is koorleider van het Nederlands Kamerkoor. Tevens is hij dirigent en artistiek leider van het semi-professionele koor Consensus Vocalis, dat samenwerkt met o.a. het Concerto d’Amsterdam, het Combattimento Consort, het Parnassus Ensemble en het Orkest van het Oosten.

Kunstloc 
Kunstloc wil zo veel mogelijk Brabanders deel laten nemen aan kunst en cultuur, want dat inspireert en verrijkt je leven. Wij zetten ons in voor de culturele sector, onderwijs, provincie, gemeenten, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Lambertus Kerkconcerten 
Nuove Musiche is het projectkoor van de Stichting Lambertus Kerkconcerten. De leden zijn allemaal geoefende amateurzangers, die steeds per project aangezocht worden. Vaak wordt samengewerkt met het Lambertus Consort, een ensemble bestaande uit professionele musici.

MusicaNova (Boom) 
Het gemengd koor Musica Nova is in Boom opgericht in 1965 door zijn vorige dirigent Roger Leens. Sinds september 2005 neemt Paul Dinneweth de muzikale leiding op zich. Het koor telt momenteel een vijftigtal koorleden die zich graag engageren om mooie muziek te zingen.

Muziekcentrum De Toonzaal 
Muziekcentrum De Toonzaal heeft naast zijn functie als concertpodium de functie van werk- en productieplaats. Een plek waar geschaafd en geëxperimenteerd wordt, waar fouten gemaakt mogen worden en nieuwe vormen ontstaan.

Muziekinstrumentenmuseum 
Het muziekinstrumentenmuseum in Tilburg heeft over belangstelling van bezoekers niets te klagen. Regelmatig weten harmonieën, fanfares, koren, carnavalsorkestjes maar ook groepjes voor bedrijfsuitjes en familiereünies het museum te vinden.

Peter Vos 
Na een succesvol afgeronde studie geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, genoot de lyrische tenor Peter Vos zijn zangopleiding bij Christa Wolfs-Van den Bosch, Jos van Eyck en Manfred Jung. Hij zong een verscheidenheid aan rollen in vele talen in binnen- en buitenland.

Prins Bernhard Cultuurfonds 
Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland door middel van financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen.

Souvenirs des Montagnards 
De Souvenir des Montagnards is een vereniging met brede culturele doelstellingen, gekoppeld aan het gezellig onderling verkeer van de leden. De vereniging kent diverse afdelingen, die hun thuis hebben in het sociëteitsgebouw.

Souvenir Muziektheaterproducties 
Souvenir Muziektheaterproducties heeft het 200-jarig bestaan van Tilburg aangegrepen om een opera te schrijven en componeren over Koning Willem II en zijn vrouw Anna Paulowna, die beiden in Tilburg hebben gewoond. Zij won met haar opera de Prijs voor de Amateurkunsten 2009.

Stichting Bachcantates Tilburg 
Alle uitvoeringen vinden plaats in de Heikese Kerk, Oude Markt te Tilburg (t.o. Theaters Tilburg).
De uitvoeringen beginnen om 16:30 uur en duren ca. 50 minuten. Kerk open vanaf 16:00 uur.
Toegang is gratis (er wordt een beroep gedaan op een gulle bijdrage aan de collecte na afloop)

Stichting Het Cenakel 
In september 1998 ging de voormalige kloosterkapel van het Cenakel een nieuw leven tegemoet als concert- en expositieruimte. Op deze site vindt u een overzicht van de komende concerten met meer uitgebreide aandacht voor de eerstkomende of bijzondere optredens.

Stichting Lambertus Kerkconcerten 
Deze stichting heeft ten doel de bevordering van in een kerk passende vocale en instrumentale muziekbeoefening door middel van het verzorgen van een jaarlijkse concert-cyclus.
In oktober 2007 is deze concertcyclus gestart op initiatief van Jan van de Laar en René Coolen.

Striggio-Hillesum concerten 
In november 2013 is het zeventig jaar geleden dat de jonge Nederlandse, Joodse vrouw Etty Hillesum (1914-1943) in Auschwitz werd vermoord. Deze historische gebeurtenis vormt de aanleiding tot ‘grenzeloos ontmoeten’, waarvan Peter Meijering (Eindhovens Kamerkoor) de initiatiefnemer is.

Strijps Kamerkoor 
Het Strijps Kamerkoor werd in 1959 opgericht. De concerten van het koor voeren regelmatig over wat minder vaak bewandelde muzikale paden. Samen met het Tilburgs Vocaal Ensemble werd in 2001 en in 2003 de Matthäus Passion uitgevoerd in het muziekcentrum in Tilburg.

Sylvia van der Vinne 
Ze volgde het conservatorium zang in Enschede bij Anne Haenen. Na een uitmuntende afronding van deze opleiding startte Sylvia haar eigen lespraktijk en zong in diverse ensembles. Ze volgde meerdere masterclasses, onder andere bij Diane Forlano, Barbara Pearson en Roberta Alexander.

Tijs Krammer 
Tijs is hoofddocent van de studie ‘Koorleider Lichte Muziek’ aan het Conservatorium Alkmaar. Daarnaast is hij docent van de opleiding Dirigent Licht Vocaal. Hij is vaste dirigent en artistiek leider van de zomercursus Vocal Pop & Jazz Days.

Zuid-Nederlands Kamerkoor 
Het ZNK werd opgericht in 1970. Het oogmerk was, en is nog steeds, de uitvoering van een breed koorrepertoire op hoog niveau. Voor de leden staat het plezier in muziek maken op hoog niveau centraal. Er wordt elk seizoen hard gewerkt aan diverse uitvoeringen van velerlei soort.